"de ce nu a prins twitterul in romania"

E o discutie interesanta (mai ales in comentarii), insa nu cred ca este o drama sau atat de importanta, twitter este doar una din miile de retele sociale internationale care (inca) nu este folosita de romani.

Iar raspunsul este mai simplu decat orice: twitter nu este folosit in Romania din acelasi motiv pentru care, in perioada 2004-2007, cand vindeam bloguri, lumea de business si societatea romaneasca abia deschidea ochii si descoperea internetul si faptul ca ziarele pot fi citite online.

Si tot din acelasi motiv pentru care in perioada 2007-2010 cand noi vindeam facebook, de exemplu, agentiile si societatea romaneasca erau blocate in hi5, care era siteul cel mai smecher din Romania. Si din Brazilia si cam atat la nivel mondial in acea perioada. Acum hi5 e un site obscur si facebook e pe buzele tuturor.

Romanii nu sunt si nu vor fi niciodata early adopters, dimpotriva, romanii sunt cu ani lumina in urma a orice se intampla in straintate la nivel de performanta sau la un nivel de trai mai bun.

Si e usor de observat ca romanii nu sunt deschisi la lucruri noi sau la a gandi inovatie in mediul local, pentru ca mediul la noi nu este propice, din orice unghi ai privi - de la conditiile macro si pana la tot ce inseamna modul de a face business in Romania. Romanii sunt conservativi, plini de prejudecati si inchistati inca in modul de gandire din anii comunismului.

De aceea, tinerii antreprenori romani din domeniul tehnologiei pleaca din tara atunci cand au o idee buna care face sens de business si tot de aceea, in mediul online de la noi, fie business, fie comunicarea agentiilor de publicitate, vedem doar copii sau clone aparute de ani buni si validate in alte tari.

6 Comentarii

Sa scrii 20-10-sau-chiar-5-mii twitturi, nu e chair pentru toata lumea. E nevoie de creier in cutia craniana a individului roman..tre sa dispui de imaginatie, inovatie (lucruri aprope imposibile). In romania sunt aproximativ 10.000 utilizatori activi de twitter, si tot cam atatia bloggeri.

mi-ar placea sa fie doar o faza, dar daca ne uitam in spatele nostru, twitter a prins la early adopters inainte de facebook. la noi si altii ca noi ma refer. suntem deja de 6-7 ani pe twitter. ma tem ca doar o minune ar putea schimba situatia.

Probabil Twitter este mai greu accesibil decat Facebook si de aceea romanii nu-l prea folosesc. Ce sa mai zic de Google+ care are si mai putini utilizatori..

I remember you'll stated it is up to the property to connect with, must i exactly come up with these folks if hi-def call up everybody or perhaps get the start? I've truly tried out started and additionally dialling a couple but it practiced {OK|Okay|Alright|Fine|All right|Acceptable|So|O .

In recent times, this particular botanical herb it was seen now for the ability to advance ingestion together with breathing, too as for decreasing aging.

qbaofxaupaapfilxxbiyhdpiytt

CAPTCHA