6 luni din an

si deci s-a facut si iulie deja, daca ma uit in spate 2009 a fost si asa un an plin. Pe scurt...

- am lansat 5 noi produse (ghidul, urbanbite, bara, psdbreaker si metropotravel) (aproape unul pe luna)
- am inceput sa ne gandim la monetizare desi inca ne miscam mai slab decat ne-am propus (suntem la 42% fata de bugetat)
- media din banii pe anul asta e la un procent lousy de 12% (adica bannerele) - e un loc unde cu siguranta mai avem de imbunatatit relativ rapid avand in vedere ca suntem un (new) media company. De altfel de la inceputul anului lucram cu F5X Media, brokerii de online media de la RC, o optiune cumva neasteptata pentru ca nu am planificat-o si nici macar nu o vedeam venind insa o colaborare relativ naturala avand in vedere portofoliul lor si al nostru de saituri premium.
- practic F5 a inceput sa presteze din aprilie iar media gradului de incarcare este undeva la vreo 40%, ceea ce e inca foarte mic din punctul nostru de vedere. De aia am ramas cam surprins cand am citit asta, eu sunt convins ca e o gramada de inventar online ne-monetizat astazi in punct ro iar media pe industrie e undeva la 15%. (daca aveti alte date please correct me)
- in schimb am prestat la capitolul proiecte speciale, cu rezultate excelente si clienti happy, am o echipa foarte buna si misto
- am schimbat 3 ISP-isti deja, lucru ce s-a vazut in performanta tuturor saiturilor si implicit in traficul lor. A fost o perioada care ne-a scos peri albi si a generat o gramada de frustrari, inside and outside, speram insa ca problema asta am rezolvat-o pe termen lung
- traficul metropotam e undeva la 30% in scadere fata de toamna trecuta (o medie de 8-8.5k pe zi) insa overall cu toate saiturile suntem undeva la aproximativ 400 de mii de unici si cam 1 milion de afisari lunar.

Ce urmeaza - ne oprim din dezvoltat produse noi si o sa ne focusam in principal pe optimizat ce avem (10 produse deja) - user experience si trafic. De asemenea inca vreo 2 sau 3 directii de explorat destul de interesante care, desi ambitioase rau, s-ar putea sa fie destul de lucrative. Insa toate la timpul lor.

2 Comentarii

ai o bulina alba de la mine pentru postul asta...

... asta explica de ce una pe zi a devenit una pe luna. Sau aproape :)

CAPTCHA