urbee......e in sfarsit live pe web, dupa nenumarate schimbari si amanari.

Pe scurt este o aplicatie de telefon mobil sub forma de calendar ce contine o lista pe zile cu evenimentele ce se intampla in Bucuresti (deocamdata) structurate pe categorii. Poate fi downloadat de pe web, direct de pe telefonul mobil sau via un PC.

E inca o varianta beta, inca discutam, testam, ne jucam cu logouri si iconitze, etc. Ca de obicei, feedbackul de la voi este foarte important si binevenit - so fire away!

19 Comentarii

de cand imi doream un astfel de calendar pe telefonul mobil... mi se pare super ideea, felicitari! voi testa aplicatia :-)

Foarte interesant, felicitari ;-))

Pentru ultimele update-uri: http://www.urbee.ro/blog.aspx

o aplicatie interesanta. felicitari pentru realizare.

Super misto aplicatia, cat si ideea. Se putea face si printr-o versiune mobila a metropotam, dar asa parca e mai rapida.

Am instalat pe Motorola v525 si a mers, mai putin actualizarea. Imi da eroare cu marimea fisierului. S-ar putea sa fie o problema la cum stie Motorola sa umble cu fisiere XML.

Cateva sugestii:
- sa nu arate categorii cu 0 evenimente cand esti pe o zi.
- sa ceara automat update la anumite intervale (sau cu 2 zile inainte sa-si termine evenimentele).

Misto in rest, bafta!

Pe cand in alte urbe, Dragos?

Va asteptam si felicitari,
Carmen

foarte misto. O intrebare...cum se actualizeaza informatiile? Le actualizeaza singur? Se conecteaza la web ?

deci aplicatia in sine disponibila la download la urbee.ro este updatata in permanenta.

Ceea ce este pe telefonul mobil este updatata de cate ori se conecteaza pe internet - fie prin selectia Update din Options fie direct prin download aplicatie direct de pe website

altfel, multumim pentru sugestii si felicitari, ne dau multa incredere in drumul pe care ni l-am propus cu urbee. :)

am dat update insa a scris error in HTTP opperation.

ar fi misto sa puneti si adresele cluburilor, fie intr-o categorie separata, fie direct in pagina evenimentului.

ce se intampla in timp, dupa ce se vor strange sute de evenimente (peste 6 luni de exemplu)...cum se pot sterge cele vechi ? sau se updateaza automat prin stergerea celor mai vechi de X zile ?

unde ai avut eroarea si ce telefon folosesti?

da, evenimentele vechi nu se pastreaza, practic exista un scriptuletz ce o sa stearga evenimentele mai vechi de o saptamana or so. deocamdata este un issue ireleveant, avand in vedere ca de abia i-am dat drumul, il avem in vedere.

ne gandim si noi la adresa/numar de telefon - lucram la solutie as we speak. :)

so far, so good :)

Am instalat aplicatia, m-am uitat un pic prin lista de evenimente, trebuie sa recunosc ca Adi are dreptate cand spune ca sectiunile fara evenimente sa nu mai apara deloc decat sa apara cu cifra 0.

Mi-ar place sa fie un pic mai colorat calendarul, adica sa se vada mai clar in ce zi exista evenimente si daca fiecarei sectiuni i s-ar atribui o culoare distinctiva n-ar fi deloc rau.

O alta optiune care mi se pare interesanta (cel putin pentru cei care nu am prea multe evenimente listate in calendarul telefonului) ar fi cea de adaugare a tuturor evenimentelor din calendarul Urbee in calendarul telefonului, fara setarea alarmei insa :). Deocamdata asta e posibil numai prin setarea alarmei pe fiecare event in parte.

In rest, felicitari si imi pare rau ca n-am facut eu aplicatia asta :(

Iulia, multumim!

Pe rand -- designul nou al calendarului e deja gata, trebuie sa il implementam, o sa fie disponibil cat de curand. De asemenea, iconitzele pe categorie sunt in lucru.

Asta cu import in calendarul telefonului e un pic mai delicata, ne gandim la o sincronizare optionala cu importul datelor din calendarul telefonului in urbee. Poate pentru varianta 2.0.

Urbee va inlocui calendarul si nu invers :). Insa din pacate numai calendarul stie sa faca alarme.

Well, mi-a fost lene sa va dau un email, asa ca va scriu aici: am incercat urbee pe un Sony Ericosson k700 si nu a vrut sa porneasca. Just letting you know, oricum n-am net ca sa il pot folosi :(

am retinut, o sa testam pe k700, multumim ca ne-ai spus

"oricum n-am net ca sa il pot folosi"

Nu trebuie net decat daca vrei sa-ti faci update direct de pe telefon. Poti face foarte usor insa update prin PC, downloadand ultima versiune.

Da, da asta e cam peste mana. Ca sa fie cu adevarat util, urbee are nevoie de net (parerea mea). Altfel intru la sapteseri.ro, aleg ce ma intereseaza si imi programez alertele in calendar direct de pe calculator cu fma sau alt soft. Metoda asta are avantajul ca economiseste niscai spatiu, care la telefoanele cu memorie putina poate sa fie important.

Asta nu inseamna ca nu vreau sa testez si eu aplicatia, asa ca de-abia astept sa-mi ziceti ca merge si pe k700.

O idee de dezvoltare (eventual in varianta platita) ar fi sa le dati oamenilor posibilitatea sa-si adauge propriile evenimente dintr-un feed rss sau alta sursa si sa le creati un jar personalizat

Salut, am incercat pe Motorola Z3 si imi da application error. Sa inteleg ca nu e compatibila? Am java MIDP 2.0. Care o fi problema? Thx & cheers

CAPTCHA