no more diggnation sau un nou inceput

Diggnation e un show tv transmis pe internet si facut de doi baieti, Kevin Rose si Alex Albrecht. Show care din decembrie nu va mai fi produs.

Nu era o mare smecherie pentru marea masa insa avea o o nisa conturata clar, de nerds si geeks care ii urmareau in mod constant si infocat pe cei doi. Acum probabil ca s-au plictisit, 6 ani reprezinta un ciclu lung in proiectele web, mai ales in USA.

De ce e insa important de notat -- dupa mine asta reprezinta inchiderea unui capitol mare din istoria internetului, perioada 2003-2010, intitulata cumva pompos, web 2.0.

Cei care erau implicati serios in proiecte de internet in perioada asta sunt astazi deja veterani care au ars multe cicluri - printre altele, sunt cei care au inteles utilitatea blogurilor, cei care au facut si au experimentat cu podcasturi si cu video online, sau cei care s-au uitat circumspect la aparitia a doua proiecte mititele, numite twitter si facebook. 

Acum suntem intr-o noua etapa, intitulata, la fel de pompos, etapa social media, in care avem generatia facebook sustinuta agresiv de bugetele altor oameni care au descoperit internetul de vreo 2 ani: cei din advertising. Oameni care stiu mai putin cu internetul in acceptiunea web 2.0 si mai mult cu perspectiva de social media. Pentru ca asta e la moda astazi.

O sa fie bine. :-)

Nici un comentariu inca

CAPTCHA