work on stuff that matters...

V-ati pus vreodata intrebarea asta? Da, stiu ca societatea romaneasca este plina de fomisti, aka oameni care se prostitueaza pe joburi pe care le dispretuiesc sau pentru care primesc sau cer o tona de bani in mod nejustificat.

Dar...

....think about it for a moment. Cat de mult din cat muncesti in fiecare zi conteaza pentru salariu sau sa te imbogatesti (sic) si cat conteaza pentru ca esti parte din ceva misto? Dintr-o viziune, de exemplu... sau cat conteaza ca faci ceva ce iti place, batandu-ti capul sa rezolvi probleme reale, din care inveti si inconjurat de oameni care te stimuleaza intelectual din intreaga ecuatie care include si remuneratia?

Cum cuantifici succesul - chiar conteaza munca ta intr-un ecosistem sau altul sau esti un simplu executant care asteapta sa i se spuna ce sa faca atunci cand nu mimeaza munca?

Mi-a venit asta pentru ca de vreo cateva zile tot recitesc asta si si nu ma pot abtine sa nu observ, in ciuda idealismului evident, o paralela cu ce facem noi deoarece cam astea sunt coordonatele pe care si noi punem problema cu platforma pe care o dezvoltam. Key points mai jos:

1. Work on something that matters to you more than money. (bonus - One test of a bubble is how many entrepreneurs are focused on their upcoming payday rather than on the big things they hope to accomplish.)
 
2. Create more value than you capture

3. Take the long view

Uitati-va in jurul vostru si incercati sa vedeti cum si daca se aplica 1-3. I am just thinking outloud :-)

7 Comentarii

Am dat ieri de articol prin ma.tt
Thx, worth spreading :)

nu doar societatea romaneasca. as spune ca e cam peste tot asa. daca faci 1-2-3 se cheama ca esti privilegiat, zic eu. pentru omul obisnuit si fara vocatie profesionala. 1. e un soi de lux pe care nu-l poate atinge tocmai din cauza ca e focused pe viitorul apropiat (facturile). cat despre 2., omul obisnuit consuma si executa, in principal pentru ca nu e in stare sa creeze dar si pentru ca preocuparea pentru a-si asigura viitorul apropiat ii mananca timpul si energia.

Daca ajungi sa faci 1-3 la maxim esti mare.

In general, in Romania am fost educati total invers, si dureaza ani buni pana schimbi astfel de lucruri.....

binevenite întrebările tale... să faci parte din ceva mişto, asta e totul...
cele bune!

Sau ce ar trebui sa inteleaga, mai ales cei ce intotdeauna cer mai mult ste ca:
You are not paid for the hour you work, u are paid for the value u bring to that hour.

Ştii ce mi se pare interesant? Ai spus "societatea românească e plină de fomişti", nu societatea în general. Şi e adevărat, problema e mai acută la noi. De ce? Pentru că aşa suntem învăţaţi să fim. Sistemul nostru educaţional e menit să nască indivizi productivi pentru societate, nu indivizi creativi, originali, mulţumiţi, fericiţi.

Până la maturitate, suntem ţinuţi într-un sistem obligatoriu de învăţământ anost şi repetitiv, care tâmpeşte mai mult decât educă. Iar puţinii care îşi dau seama spre sfârşitul facultăţii că au voie să fie şi diferiţi, sunt nişte accidente, restul se îndreaptă automat spre meseria pentru care au fost pregătiţi, fie că le place sau nu. Sunt învăţaţi că nu pot trăi din ceea ce le face plăcere. Până şi cuvântul "muncă" sună a constrângere mai mult decât a plăcere, nu?

Totuşi, nu cred că există indivizi care să nu-şi dorească să fie încântaţi de meseria pe care o au. Doar că au fost "dresaţi" să sufere pentru banul lunar, să execute în loc să inoveze.

Un post excelent! Mi-as dori sa vad mai multi oameni cu astfel de viziune asupra vietii si asupra jobului :)

Multzam !

CAPTCHA