de tinut minte la conferinte

eu am cateva principii pe care incerc sa le respect atunci cand merg la conferinte

1. intotdeauna imi propun cel putin un obiectiv legat de acea conferinta - fie sa cunosc oameni noi sau sa aflu ceva despre un domeniu sau altul. Imi fac temele inainte, incerc sa aflu mai multe despre oamenii care vor vorbi sau care vor participa.

2. sunt deschis sa vorbesc cu cat mai multa lume si pastrez un ton decent, respectuos si profesional chiar daca ma cunosc cu multi dintre cei cu care socializez (e drept, asta e o chestie de educatie si respect personal si mai putin de conferinte in sine)

3. incerc sa merg singur -- vreau sa cunosc oameni noi si interesanti, de regula cand esti cu o persoana sau mai multe cunoscute tinzi sa socializezi cu el/ea/ei punand la minimum optiunea de a cunoasta oameni noi, o ocazie excelenta oferite de astfel de evenimente

4. incerc sa fiu prezent doar la conferinte al caror subiecte (sau vorbitori) imi sunt in totalitate (sau destul de) necunoscute - mai multe motive, pe de o parte pentru ca am ocazia sa invat lucruri noi si interesante si pe de alta parte pentru ca daca deja stiu subiectul risc sa ma plictisesc sau sa am motive de mistouri in cel mai rau caz sau sa imi zic in sinea mea ca e dragut dar nu am invatat nimic nou. AKA pierdere de timp -- e drept ca daca nu cunosc vorbitorul exista riscul asumat ca el sa nu fie un bun speaker sau sa nu stapaneasca subiectul. Dar de aia exista conferintele, pentru a invata ceva nou sau pentru a intalni oameni noi.

5. un corolar la 3 este ca incerc sa evit pe cat posibil sa ma duc la conferinte la care vorbesc prieteni de-ai mei, pentru ca stiu mult prea bine ce au de spus :) De asemenea, nu ma prea intereseaza sa ma duc sa ii ascult pe oameni deja considerati specialisti intr-un domeniu sau altul pentru ca ei cel mult o sa regurgiteze ceea ce au de spus intr-o forma comestibila pentru newbies.

6. incerc sa ma concentrez exclusiv pe prezentarea in sine si sa imi inchid laptopul sau telefonul, scopul e sa retin cat mai multe. E drept ca pe partea ailalta daca te plictisesti laptopul sau telefonul devin cele mai bune optiuni alternative.

1 Comentariu

CAPTCHA