aleatoare

- suntem in proces de schimbare a ISPistului. desi din afara poate parea ceva trivial pentru noi este o decizie grea si relativ sensibila datorita faptului ca pe de o parte avem totul sub ZOPE (aka numar limitat de furnizori) si pe de alta parte pentru ca nu suntem cei mai buni sistemisti din lume si trebuie sa lucram un pic la schimbarea arhitecturii pentru o scalabilitate eficienta. (deh, traficul metropotam s-a dublat fata de anul trecut si ritmul se mentine) asta se reflecta intr-un proces frustrant de schimbare, proces pe care deja l-am inceput cu un nou ISPist. desi in continuare am reticente in a lucra cu furnizori locali, suntem in discutii si cu o firma romaneasca, fingers crossed. la inceputul saptamanii viitoare sper insa sa se vada un impact semnificativ datorita schimbarii.

- am facut un data mining pe cei peste 5000 de metropotami ce primesc zilnic alerte si desi nu neasteptat in mare structura lor arata in felul urmator: 18% sub 18 ani, 47% intre 18 si 24, 31% intre 25 si 30, si 11% peste 30 de ani. Raportul f:m e 6 la 4. Cum spuneam, nimic nou si cumva in linie cu directia de dezvoltare a metropotam pe urmatoarele 12-18 luni.

- de vreo luna si ceva avem vreo 3 proiecte facute public care sunt inca in testari (beta). mai sunt de scris texte de prezentare si alte detalii dar all in all sunt functionale - astfel, intr-o ordine total aleatoare: globspotter - un fel de twitter pentru cei care calatoresc (adica recomandari scurte despre locuri misto de oriunde si facute de oricine), 100 eyes - un sait de foto sharing (de fapt galeria foto a metropotam pe care trebuie sa migram pozele din backupuri) si coolio - un sait de recomandari de cumparaturi.

- ce e misto la globspotter (si gradual o sa se intample pentru toate saiturile fourhooks) - foloseste o baza de useri comuna cu cea de la roblogfest. astfel, daca ai deja cont la roblogfest, te poti loga cu el direct la globspotter. si da, la toate trei mai sunt multe chestii de corectat sau adaugat, mai ales de usabilitate si mesaje.

- in ultima vreme avem o gramada de new business din directii neasteptate plus o oportunitate foarte interesanta la structurarea careia inca mai lucram. CPM-ul mi se pare o paradigma din ce in ce mai neinteresanta, prietenii stiu de ce.

- n-am ajuns la webclub si imi pare rau, am vrut sa merg azi la medifaxtalks dar au fost focuri de stins, foarte probabil insa ca o sa ajung la ronewmedia

- am din ce in ce mai putin timp pentru mine si se simte. bonus, de cand m-am intors din vacanta m-am ingrasat vreo 5 chile iar la sala nu am mai ajuns de dinainte de atunci. singurul obicei health-related pe care l-am pastrat este baschetul de joi, mai degraba pentru berea de dupa insa :)

- m-am reapucat de fumat. nu mult dar suficient.

- anton face o gramada de prostii dar cumva reuseste sa ma calmeze cand sunt nervos :-) in continuare insa are foarte mult lipici la fete, avantaj eu :D

- vara asta mi-am propus sa mai joc bridge si sa merg pe cel putin doua litoraluri neromanesti.

cam asta e in mare

7 Comentarii

Andrei Maxim 01:55 la 21 Mai 2008

Dragos, avand in vedere ca site-urile sunt live, dar mai au mici probleme, poate ar fi o idee buna sa existe un link de genul "Found a bug?" mai pe fiecare pagina unde oamenii sa spuna problema de care s-au lovit.

Foarte cool ar fi un bug tracker, dar de multe ori e complicat sa-l setezi. Un formular de contact ar fi, cred eu, suficient.

O mica problema la GlobSpotter: See it how it works nu arata nimic, sau trebuie sa te inregistrezi pentru a vedea cum merge?

...e chiar misto:)

@fluture, astept sa iti pui bentley-ul :D

@alex - la how it works nu arata nimic pentru ca nu am avut timp sa scriu inca textul de how it work.s dar daca te loghezi o sa vezi ca e relativ intuitiv (sau daca stii cum functioneaza twitterul:D)

@andrei - pe coolio am pus deja o forma d-asta

De ce nr. limitat de ISP-isti?
Nu depinde de sysadmin cat de ok va fi configurat python-ul cu Zope pe noile servere?

depinde, evident, insa noi nu avem unul :-)

CAPTCHA