bloguri versus jurnalism miercuri la ambasada sua

Cristi si Bogdan au anuntat deja, in caz ca ati ratat - miercuri o sa fie o masa rotunda organizata de Ambasada Statelor Unite despre bloguri. Programul mai jos - de venit e la liber insa trebuie a va inscrieti personal la Biroul de Presa al ambasadei.

Ambasada SUA are placerea sa va invite la o dezbatere despre influenta unei modalitati noi de comunicare – blogul - asupra jurnalismului traditional. Pot fi considerate blogurile o forma serioasa de jurnalism? Reprezinta blogerii o amenintare pentru ziaristi? Este nevoie ca jurnalistii sa-si regandeasca abordarile traditionale de transmitere a stirilor? Care sunt limitele etice de care blogerii ar trebui sa tina cont? Acestea sunt doar cateva din intrebarile la care vom incerca sa gasim un raspuns. 

Dezbaterea va fi impartita in trei sesiuni distincte, fiecare dintre ele fiind moderata de catre trei vorbitori, dupa cum urmeaza: 

10:00 – 11:00
“Blogging, Jurnalism & Credibilitate”

  • Ioana Avadani, Director Executiv, Centrul pentru Jurnalism Independent
  • Alan Elsner, Knight International Press Fellow
  • Bradut Ulmanu, Director, Start Media

11:00 – 11:15 – pauza de cafea 

11:15 – 12:00
“Blogging - Aspecte Legale si Financiare”

  • Iulian Comanescu, Managing Partner Comanescu SRL
  • Cristian Manafu, Consultant Media & Internet, M&C Consult
  • Bogdan Manolea, Administrator www.legi-internet.ro

12:00 – 12:15 – pauza de cafea 

12:15 – 13:00
“Blogging – Activism Social”

  • Emery Dalesio, Fulbright Professor
  • Dragos Novac, CEO Krogos Software
  • Madalina Ionescu, Coordonator Relatii Publice Bucuresti, Asociatia pentru             Relatii Comunitare

Dezbaterea va debuta cu vizionarea documentarului “If You Can’t Beat ‘Em, Blog ‘Em” (22 min.) produs de ABC News, care abordeaza modul in care aceasta forma de comunicare interfereaza cu jurnalismul traditional. Filmul analizeaza comunitatea americana a blogerilor si stirile importante descoperite si comunicate de acestia, insistand asupra modalitatilor prin care blogul difera de metodele traditionale de jurnalism. Filmul include un interviu cu o profesoara din Virginia, al carei blog a generat o dezbatere politica de amploare care, la randul sau, a dus la modificari legislative importante pentru comunitate. In acelasi timp, documentarul aduce in discutie modul in care natura imediata si stilul personal al blogurilor pot avea rezultate spectaculoase – atat de spectaculoase si puternice incat responsabilitatea jurnalistica reprezinta, astazi, o controversa in domeniul blogurilor.  

Dezbaterea va fi moderata de Kathy Kavalec, atasat cultural al Ambasadei SUA.  

Evenimentul va avea loc miercuri, 28 martie, cu incepere de la ora 10:00, la Centrul Cultural American (str. Dumbrava Rosie nr. 10, langa Gradina Icoanei). Accesul ziaristilor se va face pe baza legitimatiilor de presa, cu incepere de la ora 9:00, pentru a permite efectuarea controlului de securitate in timp util . In afara jurnalistilor, oricine altcineva interesat sa participe, dar care nu poseda legitimatie de ziarist, este rugat sa contacteze Biroul de Presa al Ambasadei SUA pentru a-si confirma prezenta. Accesul invitatilor se face doar pe baza confirmarilor. 

Persoane de contact, Biroul de Presa, Ambasada SUA: Sabina Antoniu, 200 – 3694, antonius@state.gov; Ana Maria Popa, 200 – 3695, popaam@state.gov, Alina Coman, 200 – 3704, comana@state.gov, Rodica Horvath, 200 – 3698, horvathr@state.gov

Nici un comentariu inca

CAPTCHA